Pàgines

17 d’agost del 2015

App' s contra l'Estrès Laboral (o no) !: 7 aplicacions mòbils que et poden ajudar si et sents estressat.

Publicat a Prevenblog


Per tots els professionals de la Prevenció de Riscos Laborals és coneguda la creixent presència de l'estrès (dolent) com a causa d'incapacitats laborals per causes organitzatives, gestió del temps, ús de TIC, poc descans, etc .... Hem d'afegir que no afecta únicament en l'àmbit laboral sinó també en el domèstic. Gairebé ningú en aquest món queda al marge de l'atac de la temible fera de l'estrès, com revelen les xifres d'un estudi de l'Acadèmia Americana de Anti-envelliment, que mostren que afecta un 80% de la població.

A les nostres formacions preventives d'alguns col·lectius professionals concrets, sovint apareixen consultes o dubtes al respecte, i la nostra manca d'especialització i desconeixement de la part psicològica del problema de l'estrès laboral, ens porta a caure en la simple frase d'"cal un avaluació psicosocial dels llocs de treball per part d'un especialista (que no som nosaltres) ", sense aportar mesures senzilles (pal·liatives) interessants que ajudin a atenuar els efectes d'aquest estrès de causes variables, mai allunyant als treballadors de la sempre imprescindible visita al seu metge.



Per aportar senzilles mesures pal·liatives complementàries (no oblidem mai aquest concepte) amb cert "punch", el món 2.0 no ha volgut quedar-se al marge del problema, i ens proporciona eines en format APP per ajudar-nos en la guerra contra l'estrès, i alhora fer-nos quedar molt "techs" als prevencionistes en les nostres formacions. Algunes d'aquestes 7 aplicacions App 's que us proposarem a continuació ajuden a respirar i relaxar-se, altres a meditar, altres a agafar el son i altres ens introdueixen en el món del Ioga (sense oblidar que la medicina sempre és el primer):


Serenity: A través de paraules, sons i imatges relaxants aquesta app ens permet arribar a un cert grau de relaxació, ajudant-nos a disminuir l'estrès i agafar el son. Ha estat recomanada i ben valorada per la revista Forbes i té un cost de 1,79 euros i es pot descarregar en diversos idiomes, entre ells espanyol. Disponible per IOS i Android. Compatible amb l'Apple TV.

MyCalmBeat: Una aplicació que ens ensenya a controlar el nostre ritme de la respiració, i d'aquesta manera ajudar-nos a combatre l'estrès i els seus efectes. Aquesta aplicació la podem trobar per a dispositius IOS i Android.


Daily Ioga: Una completa app que inclou sessions d'entrenament, llibreria completa d'exercicis de ioga, instructors en línia i fins i tot música per ioga. Està disponible de forma gratuïta per IOS, Windows i Android.



Insight Timer: Aquesta aplicació amb unes crítiques excel·lents ens facilita la pràctica de la meditació mitjançant el so de bols cantaires tibetans, Al seu torn ens posa en contacte amb una comunitat de meditació mundial. Accessible per IOS i Android en versió "Free".



Headspace: En la línia de l'anterior, mitjançant l'experiència d'un ex-monjo budista mostra com incorporar la meditació en les rutines quotidianes a través de meditacions guiades, curtes i senzilles (en anglès això sí), que poden desenvolupar-se en qualsevol moment i en qualsevol lloc, amb una mica de voluntat. Disponibles a la botigues de IOS i Android de forma gratuïta.

Andrew Johnson: Aquest especialista en relaxació disposa d'una gran varietats d'aplicacions per al somni, la positivitat, la meditació. La que fa referència al relax ens ensenya diverses tècniques de relaxació i mostra formes de com combatre símptomes de l'estrès. Podem aconseguir-la de forma gratuïta per IOS i Android.

Buddhify: També en anglès, com Headspace, es tracta d'una aplicació que ens proposa tècniques senzilles de meditació depenent del nostre estat d'ànim. Us posem vídeo il·lustratiu d'aquesta App que la podem trobar per a dispositius IOS i Android.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recordeu que si voleu que us respectin heu de ser respectuosos. El Bloc es reserva el dret de suprimir els comentaris ofensius. Moltes gràcies.