Pàgines

6 de març del 2016

¡¡Treballo millor amb una becaina reparadora !! ... ..10 Consells i Apps per descansar bé.

Publicat a Prevenblog

Dins el camp dels hàbits saludables, que incorporem en moltes de les nostres sessions formatives sobre prevenció, esmentem el somni reparador com una de les mesures que solen acompanyar a l'exercici físic i la dieta saludable. El descans és primordial per a una bona salut física i mental, i per a una bona recuperació muscular en llocs de treball de cert requeriment físic. Un somni reparador repercuteix de manera directa i indirecta en la salut laboral, la productivitat i la creativitat, i per aquesta raó ha empreses, com Google, que han incorporat a les seves instal·lacions les seves pròpies sales de migdiada i repòs per al foment del benestar dels seus empleats. Fins i tot algunes comencen a distribuir unes bones pràctiques del descans per als seus empleats.

Son és igual a baix rendiment


Però amb ajuda de l'empresa o sense, vam aconseguir l'objectiu de descansar bé? El nostre ritme de vida actual no sol ser un bon promotor o conseller de la son reparador, però podem aplicar-nos unes pautes que ens condueixin a una perfecta fase REM en el nostre descans nocturn (o diürn):

- Una soparet ben lleugeret (o comidita per als del torn de nit): No oblidem que hem de menjar o sopar una hora i mitja abans de ficar-nos al llit. Si evitem menjars de digestió difícil facilitarem la feina al nostre estómac i de rebot a la nostra ment. Cal buscar la sacietat sense quedar-nos empatxats ni amb gana. Evita greix i fregits a la nit.

- Evitar el partit de les 21h. Hauríem ia ser conscients que 30 minuts al dia d'exercici és necessari com a hàbit saludable, però no ho fem més tard de 2 a 3 hores abans d'anar a dormir si volem descansar fàcil i bé, com si donar de menjar als Gremlins es tractés.

- Millor prendre una infusió de valeriana que un cafè o una xocolata abans d'anar a dormir. La cafeïna i el cacau no són afavoridors del son. Al llarg del dia no hauríem excedir els tres cafès si volem que descansar durant la nit ens costi més del compte.

- Hem d'evitar que la migdiada s'allargui més del compte o la fem més tard del que convenient. Més de 25 minuts de migdiada no és recomanable. Hi ha alguns consells per convertir-la en perfecta

- Reposar el cos damunt d'una superfície òptima és primordial per a un bon descans. Un bon matalàs ha de ser ferm en general, encara que alguna part ha de ser una mica més tova que la resta, mantenint la corba del cos. Ha d'escollir-perquè sigui tèrmicament adequat a l'hivern o estiu. I sobretot s'ha de tenir cura amb les al·lèrgies. Recordar que és preferible dormir cap per amunt o de costat.

- La T ª de la nostra habitació ha de facilitar el son. D'acord cau la tarda la nostra temperatura descendeix, tendint a la son. La temperatura de l'habitació on dormim s'ha de moure entre els 15 i el 22 ºC. Regularem la temperatura amb la roba de llit. Per els llits de matrimoni podem edredons individuals. Per als peus freds haurem d'usar mitjons abans que focus de calor directes.

- Un altre aspecte que no han de quedar al marge, i que permet una relaxació gradual de la nostra ment fins portar-nos al món de Morfeo, és la de llegir al llit. Unes quantes pàgines d'un bon llibre entre els llençols permet desconnectar de l'estrès acumulat i afegir més cultura a la nostra massa grisa ..

- Per als que fan servir el telèfon intel·ligent com a alarma sempre hem de recordar tenir-ho en la nostra tauleta de nit en "mode avió", per desconnectar les comunicacions sense fil i evitar les interferències amb la nostra glàndula pineal durant el descans.

- I no poden faltar les APP 's relacionades amb el descans: Unes que ens ajudin a conèixer com és el nostre viatge cap al descans com SleepBoot, per iOS i Android, que a través dels sensors del nostre smartphone analitza com ens movem o que sorolls fem , i fins i tot programa una alarma adequada per despertar-nos de forma saludable. Per als que parlen en somnis també podem gravar les nostres xerrades nocturnes amb Sleeptalkrecorder per iOS. I com APP coadjuvant (ajuden a dormir) us suggerim Relax Melodies en IOS i Android amb més de 40 sons ambientals en alta qualitat per a una major relaxació i conciliació del son, i que amb un temporitzador que deté el so en el temps prudencial.

- Hi han wearables i dispositius 2.0 que poden acompanyar-nos en el plaer de dormir. Les polseres UP o Fitbit són dispositius per dur llocs que rastregen el nostre somni per donar-nos dades de moviments, despertars i profunditat dels mateixos. Una altra alternativa són els dispositius de tauleta de nit com Sense que pot avaluar el bé que s'ha adormit, donant-li un puntuació a cada nit i les alteracions de son durant la nit o deduir quin ambient permet al teu cos descansar millor, especialment amb factors que es puguin gestionar (il·luminació, T ª, Humitat, ....). Disposa de sons suaus o calmants, per dormir millor.

Sense


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recordeu que si voleu que us respectin heu de ser respectuosos. El Bloc es reserva el dret de suprimir els comentaris ofensius. Moltes gràcies.