Pàgines

27 de maig del 2016

La meva armilla porta un GPS...per evitar riscos??

Publicat en Prevenblog

Des de fa ja més d'una temporada podem observar per la televisió que els jugadors del F.C. Barcelona, molts dels equips de la lliga anglesa, el Juventus a Itàlia i alguns més, llueixen en els seus entrenaments unes armilles dotats amb GPS que permeten al seu entrenador i "Staff tècnic" conèixer les distàncies recorregudes, acceleracions, desacceleracions i per on i quan corre el futbolista. Aquestes dades, rebuts en un receptor associat a un programari ajuda a predir possibles fatigues i sobrecàrregues d'aquests jugadors. Segons un estudi de Catalunya Ràdio, les lesions dels vigents campions han estat mínimes i els resultats i rendiment immillorables. La Reial Federació Espanyola de Futbol ja permet el seu ús durant els partits oficials per al seguiment dels futbolistes, i la FIFA està estudiant la seva autorització en els partits.

Armilla con GPS

Podríem aplicar aquesta tecnologia al món laboral? La resposta és indubtablement afirmativa. Amb armilles d'aquest tipus, equipats amb GPS, microtermómetros i microsensors d'humitat corporal aquest equip permetria valorar i controlar la càrrega física que experimenten treballs de consum metabòlic elevat o amb requeriments físics constants o amb sobresforços repetits. "Wearables" com el que proposem ens facilitarien valorar les exigències tèrmiques i físiques de treballadors que desenvolupen la seva activitat en cambres frigorífiques, a la intempèrie hivernal o sota la duresa del sol. En l'aspecte físic de l'activitat ens permetria controlar l'exigència d'activitats d'elevada mobilitat, i de manipulacions dels operaris de logística. Incorporant les dades recollides a un programari adequat i una base de dades, els resultats donen la possibilitat, a qualsevol responsable de prevenció d'una empresa amb aquests riscos, d'aplicar mesures tècniques i organitzatives més eficients i ajustades a les veritables necessitats dels seus treballadors exposats .

Actualment el preu de l'armilla que fan servir aquests futbolistes d'elit és bastant prohibitiu, però l'avanç tecnològic permetrà en breu una que aquests wearables toràcics es puguin aplicar en àmbits laborals per al seguiment de l'afectació de les condicions laborals als treballadors afectats. Com dirien els nostres avis El que arribarem a veure!

En articles anteriors ja vam parlar de polseres que permeten comptar passos i mesurar l'exposició a UV, però de forma més propera al que hem comentat en aquest article, hi ha APP 's per a dispositius mòbils (Amb menor fiabilitat que l'armilla i amb accessoris extres) que permeten un seguiment similar al que realitza aquesta armilla en els futbolistes. Alguns exemples d'aquestes aplicacions són:

- Moves és una aplicació que permet mesurar el que caminem, correm o fem servir un transport a la nostra jornada laboral amb el consum que això suposa de forma continuada sense anar canviant la configuració de l'app. Disponible per iOS i Android.

Moves

- Vitadock: Una APP per iOS que permet valorar les constants vitals en qualsevol moment. Amb els seus accessoris pertinents associats al dispositiu d'Apple pot mesurar pols i tensió, nivell de glucosa, temperatura corporal per infrarojos, i fer un seguiment exhaustiu del nostre pes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recordeu que si voleu que us respectin heu de ser respectuosos. El Bloc es reserva el dret de suprimir els comentaris ofensius. Moltes gràcies.